Energie reconstructies

Ook in de energiesector zijn we bekend! Bij Stedin is Michael als Projectleider voor Reconstructieprojecten verantwoordelijk voor het aansturen en coachen van engineers, werkvoorbereiders en projectcoördinatoren en collega projectleiders, het bewaken van budget en planning en afstemming met diverse partijen zoals asset management, vergunningsverleners, klanten en omgevingsmanagement.

Daarnaast blijft risicomanagement in het bloed zitten! Binnen de eigen afdeling heeft Michael risicomanagement vormgegeven en geïmplementeerd en Stedin-breed workshops gegeven over risicomanagement en projectbeheersing.

Automatic Train Operation

''Michael kwam in eerste instantie als Risk Manager bij het ATO Programma, in die rol faciliteerde hij boeiende risicosessies en was hij onder andere betrokken bij cybersecurity aspecten en strategiesessies. Later heb ik Michael als interim projectmanager in ons programma ervaren als een scherpe en rustige projectmanager die ook in innovatieve en onzekere omgevingen een project tot een goed eind kan brengen. Daarnaast is Michael een fijne collega om in het team erbij te hebben!'' - Programmamanager ATO, NS

Kuilwielenbank werkplaats Leidschendam

De kuilwielenbank (slijpen van treinwielen) in Leidschendam moet vervangen worden. Daarvoor wordt het hele sporenplan van het emplacement aangepast, een nieuw gebouw gerealiseerd en de technische bedrijfsmiddelen aangeschaft. Dit tijd-cruciale project voor NS (de oude bank is end-of-life) en de nieuwe dienstregelingen die rekenen op de nieuwe onderhoudscapaciteit kent veel risico's en afhankelijkheden die door Michael Bastiani met Monte Carlo analyses gekwantificeerd en beheersbaar zijn gemaakt.

ERTMS

Bij de afdeling spoorwegveiligheid van NS en bij het Programma ERTMS heeft Michael Bastiani bijgedragen aan het schrijven van veiligheidsbeleid en de ontwikkeling van de safety cases. Daarnaast zijn er veel enablers voor ERTMS geweest waar de safety assessment samen met ProRail werk gedaan, zoals het aanpassen van de remtabellen en systeemspecificaties. Ook als Risk Manager heeft Michael risicosessies gefaciliteerd en het risicoregister beheerd, pro